Productronica 2013: Plasmatreat elektronikteki en yeni plazma uygulamalarını canlı sunuyor

Fotoğraf: Plasmatreat
Sadece bir işlemde: Openair ® Plazma ile hassas temizlik ve aynı anda malzeme yüzeyinin aktivasyonu

Münih'te, elektronik üretiminin uluslararası lider fuarında Plasmatreat; elektronik sanayisinin üreticileri için en son plazma yöntemlerini canlı olarak sunuyor. Openair® atmosferik plazma jet teknolojisi, örneğin baskılı devrelerin veya yapı gruplarının hassas elektroniğine zarar vermeden, eş zamanlı olarak hassas temizlik, aktivasyon ve de malzeme yüzeylerinin kaplama imkanını sağlar. Potansiyelsiz atmosfer basınçlı plazma inline çalışır ve Plasmatreat'in bu fuarda ilk defa tanıtacağı çok güncel yöntemleri mümkün kılar.

Ziyaretçilerin tüm fuar boyunca canlı olarak yaşayabilecekleri en önemli olaylardan birisi Desmear yönteminin sunumu sayılır. Bu yöntem sayesinde bonding (bağlama) için üretilen baskılı devre plakalarının veya çok katmanlı plakaların matkap deliklerinde ilk defa atmosfer basınçlı plazma ile temizleme işlemi sağlanır. Şimdiye kadar bu önemli işlem çoğu zaman karmaşık kimyasal veya alçak basınç plazma yöntemleriyle yapılırken, üretim süreci durdurulması gerekmektedir. Buna karşın Openair® yöntemindeki Desmearing hat içinde ve atmosfer koşulları altında yapılabilir ve bu da önemli ölçüde yer tasarrufuna, işlemin basitleşmesine, hızlanmasına ve maliyetlerin bariz şekilde düşmesine yol açmaktadır. Peter Langhof, Plasmatreat Elektronik Pazarı Yöneticisi anlatıyor: "Özellikle çalışma gazlarının kullanımı ile bağlantılı olarak teknolojimiz; fevkalade seçici ve yüksek oranda aşındırıcı bir plazma oluşturabilir."

Aynı şekilde ziyaretçiler; plazma işleminden önce ve sonra kendi parçalarında ölçtükleri yüzey gerilimini canlı olarak özel bir ölçüm laboratuvarında manüel test edebilirler. Diğer önemli konular: örn. birkaç saniye içinde plastik yüzeylerin üstünde iletken katmanların oluşturulduğu yeni "FPC" (ince toz kaplama) plazma yöntemi ve atmosferik plazma ile tutturulurken yapışma özelliğini arttırmak için kurşun çerçeveli bakır yüzeylerin plazma yöntemiyle indirgemesinin ekranda görüntülenmesidir.

12-15 Kasım tarihlerinde Almanya, Münih'teki
productronica 2013'te bizi ziyaret edin!
Salon B2, Stant 117

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.