Yeni FPC yöntemi – Plasmatreat ve efc plasma metalik ince katman teknolojisi için uzmanlık merkezi açtılar

Yeni Fine Powder Coating (FPC) plazma yönteminin bu yılki Hannover Fuarında başarıyla tanıtılmasından yalnızca iki ay sonra Plasmatreat kendi hizmet yelpazesini önemli bir hizmetle daha genişletti ve efc plasma ile birlikte Bavyera eyaletindeki Allershausen şehrinde metalik ince katman teknolojisi için bir uzmanlık merkezi açtı.

Foto: Plasmatreat
Olayların merkezindeki FCP plazma süreci. Müşteriler bir pencereden merkezdeki plazma kaplama hücresinde parçalarının kaplanma sürecini canlı olarak izleyebilirler.

Plasmatreat, Plasmatreat FPC yönteminin kaplama süreçlerinin ve toz boya iletim teknolojisinin geliştiricisi olan İngolstadtlı iş ortağı efc plasma ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı sanayi kuruluşları için plazmayla metalleştirilmiş parçaların yüksek teknolojili fason üretimi konusunda bir başvuru merkezi sunuyor. FPC plazma kaplama hücresi modern ve aydınlık mekânın tam ortasında bulunuyor. Bu yeni merkez, örnek alma ve laboratuar testlerinin, katman geliştirme ve kaplama işlemlerinin yanı sıra, ayrıca uzmanlara kendi fabrikalarında, kendilerine ait hat içi kontinü ve tam otomatik üretim sürecinde uygulama konusunda kişisel danışmanlık sunmaktadır.

Foto: Plasmatreat
Otomotiv: Milin kaymasını önlemek için FPC plazma süreci sırasında sürtünme katsayısını artırıcı bir nikel-elmas katman seçici lokal uygulamayla doğrudan çarkın alın yüzeyine uygulanır. Bu sayede ara disk montajına gerek kalmaz.

Bu yenilikçi yöntemin bilinen geleneksel kimyasal toz boyama yöntemleriyle hiç alakası yoktur. Plasmatreat FPC süreci çevre dostu ön temizleme ve maddelerin aktivasyonu işlemlerini yalnızca tek bir adımında ve işlevsel metal katmanların üretimini saniyeler içinde gerçekleştirir. Bu yöntemin bir özelliği ve büyük bir avantajı ise seçici lokal uygulamadır: Püskürtme veya daldırma boyama süreçlerinden farklı olarak, robot kontrollü ince plazma nozülü ile milimetrik katman uygulamaları yapılır. Bu süreç, plastikler gibi sıcaklığa duyarlı malzemelerin kaplanması için bakır, alüminyum, kalay v.b. ince metal tozları kullanır. Bunlar artık VOC salan yaş kimyasallar kullanılmaksızın iletken ve lehimlenebilir hale getirilebilirler. Metaller aynı şekilde, çevreye zarar verilmeksizin özel sürtünme katsayısı artırıcı veya korozyon önleyici katmanlarla kaplanabilir, bu işlemler zaten Allershausen’daki FPC merkezinde Alman otomotiv üreticileri için küçük seri üretimlerde özel otomobil konstrüksiyon elemanlarına uygulanmaktadır.

Foto: Plasmatreat
Beyaz eşya: Bir polyamid plastik üzerinde kontrol sinyallerinin yönetimi için iletken şerit yapısının FPC plazma uygulaması için gölgeli maskeleme

Openair® Plasma FPC sürecinde çoklu bir rol oynar. Robot kontrollü ilk plazma nozülü malzeme yüzeylerinin kaplama işleminden önce mikro hassasiyette temizlenmesini ve aktivasyonunu sağlar, plazma ikinci nozül ile kendi içinde ısıtılan toz için güvenli ve hızlı taşıyıcı ortam görevi görür. Bu süreçte ince toz partikülleri doğrudan yüksek enerjili plazma ışını içine enjekte edilirler. Metal parçacıklar termik plazma enerjisini absorbe ederler. Plazma ışınının merkezindeki yüksek plazma yoğunluğu sayesinde partiküller erirler ve böylece katman oluşturmak üzere birbirlerine bağlanırlar. Plazma ışınının kinetik enerjisi partükülleri Openair® plazma ışınından madde üzerine taşır, böylece homojen bir metal katman oluşur.

Toz, toz besleme sistemi ve plazma sisteminin tam uyumu ayrışmanın ve kaplamanın özelliklerini belirler. İster metallerde triboloji ve korozyondan koruma için olsun, isterse de plastiklerin elektriksel iletkenliği, lehimlenebilirliği ve ısı iletimi için olsun - Plasmatreat’in güvenli FPC teknolojisi müşteriye özel iddialı gereksinimler için tekrarlanabilir ve yüksek kaliteli kaplamaların ekonomik açıdan verimli ve çevre dostu yollarla üretilmesini sağlar.

Ayrıntılı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin:
Bay Werner Krammel, Plasmatreat FPC Market Manager
werner.krammel@plasmatreat.de veya aşağıdaki numaradan bizi arayın: Tel.: +49 5204 9960-0

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.