LIGNA 2013: Plazma ile Sıfır Boşluk ve Düz Yüzey Yapıştırma

Foto: Plasmatreat
Düstec®-Plazma işlemede görünmez kenar çakıştırma

6 – 10 Mayıs tarihleri arasında Hannover’de gerçekleşecek ahşap üretim ve işleme endüstrisinin dünya lideri fuarında, yenilik kullanımında yüzey teknikleri duyurulacak. Plazma-Sıfır Boşluk ve Plazma-Düz Yüzey Yapıştırma, Plasmatreat standının iki teması olacaklar. Üç yıldan beri mobilya paneli üreticisi Karl. W. Niemann GmbH & Co. KG ile görünmez kenar çakıştırma için Düstec® - Plazma işleme geliştirilmekteydi: Farklı güçlerde paneller sadece plazma ile sınırsız çeşitlilikte ön işleme tabi tutulabiliyorlar. Plasmatreat örnek olarak halihazırda plazma aracı entegre edilmiş bir kenar yapıştırma sistemi sunacak. Bu plazma tekniği normal kapasitede bir işletme kadar, yüksek kapasitede çalışan bir işletme için de sıfır boşluk oluşturmak için uygundur. Bunun yanı sıra satın alma maliyeti ve tüketim kadar yatırım hizmetleri de çoğunlukla kullanılan lazer teknolojisinden daha düşüktür. Malzeme, cila parlaklığı, renk, yansıtma veya kalınlık gibi değişken madde özellikleri de bu yeni plazma prosedürü için problem değildir.

Foto: Plasmatreat
Openair®-Plazma ile geniş yüzey alanlı sandviç paneller de, ıslak kimyasal kullanımı gerekmeksizin tüm yüzeye ön işleme tabi tutulabilir.

Düz yüzey yapıştırma temasında Plasmatreat, cilalama veya laminasyon öncesi büyük mobilya gurubu panelleri ön işlemesini bir deneme organizasyonuyla canlı olarak gösterecek. Aynı zamanda ziyaretçiler kendileri de küçük APB (Ahşap Plastik Bileşen) – veya PP (Polipropilen) panel parçalarında ön işleme yaparak, tam ıslanabilirlik gibi plazma etkilerini görebilirler. Plastiğin işlem yapılan kısmındaki yüzey enerjisi, enerji akışıyla güçlü bir şekilde artarken, kalan işlem görmemiş kısmı düşük temel seviyesinde kalır, örneğin yapışmaz bütünlük durumu gibi. Bu teknikle sadece birbirine uyumsuz alt katmanlar yapıştırılmakla kalmaz, ayrıca polarize edilmemiş plastik gibi yapıştırmaya hiç uygun olmayan kısımlarda da su bazlı yapıştırıcı veya cilalama sistemleri çoğu durumda mümkün olur.

6 – 10 Mayıs tarihleri arasında
LIGNA 2013’de Halle 26, Stand C 30’da
Bizi ziyaret etmenizi dileriz!

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.