Şekil ve işlevin birleşimi - AURORA Plazma sistemi GOOD DESIGN™ ödülünü aldı

Chicago, Aralık 2012. Plasmatreat tarafından geliştirilen alçak basınç plazma sistemi AURORA, yılsonunda endüstriyel ve ürün tasarımı adına uluslararası üne sahip bir ödülle onurlandırıldı. Dikkat çekici olmayan adıyla GOOD DESIGN ™ Ödülü, The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design tarafından European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies işbirliği ile verilmektedir. Dünyanın her yerinden önemli tasarımcılar, her yıl çeşitli kategorilerde yarışmaktadır. Geçen sene 38 ülkeden katılımcı bir ödülle onurlandırıldı.

GOOD DESIGN™, 1950‘de Chicago’da ünlü mimar ve tasarımcı Eero Saarinen, Charles, Ray Eames ve Edgar Kaufmann, Jr tarafından temellendirilmiş olan dünyanın en eski tasarım yarışmasıdır. . Yenilikçi ürün tasarımcıları burada gelecek vaat eden, yenilikçi fikirleri için ödüllendirilmektedir. GOOD DESIGN™ jürisinin beklentileri çok yüksektir. Sadece ürünün estetik ve görünümü değil, yenilikçiliği, şekli, malzemeleri, tasarımı, konsepti, işlevi, yararları ve sürdürülebilirliği de değerlendirilmektedir.

Stuttgart‘taki Braake Design’ın yöneticisi olan Alman AURORA tasarımcısı Knut Braake için tüm ödülleri arasında bu ödül en değerlilerinden biridir. " Genel kurumsal tasarıma entegrasyonunun yanı sıra, çok çeşitli üretim koşullarına uyum sağlamak için mobilite ve esneklik gibi tüm işlevsel özellikleri de endüstriyel tasarımın içerisine yerleştirmeyi başardık,” diye açıklıyor Braake. AURORA’da yenilikçi alçak basınç plazma teknolojisi ve gelecek vaat eden bir tasarım, muhteşem bir üründe birleşiyor. Braake ve takımı, tasarım taslağından gövde tasarımına kadar olan gelişime eşlik etmiştir. Sıradan, bir çekiciliği olmayan; görülebilir, fakat şalter, düğmeler, kollar gibi günlük kullanım için gereksiz çeşitli bileşenlere sahip bir endüstri aleti burada işlevsel bir güzellikte sunuluyor: Net, estetik yapılı sistem gövdesi, sistem bileşenlerini kendi içerisinde bölmelere ayırıyor ve kullanıcıya ergonomik bir üretim aleti sunuyor.

Kubbeli, küp yapılı grafik dokunmatik ekran, ağırbaşlı genel yapının içerisine bir kontrast olarak entegre oluyor. Büyük mineral cam kapılar, yüzey değiştirme süreçlerinin gerçekleştiği sırada, vakumlu bölmenin içerisinin optimum şekilde görülebilmesini sağlamaktadır. Cazip malzeme kontrastları ve ince üretim detayları, dış görünüşünden dahi yeni sistemin içerisinde bulunan kalite ve verimliliği belli etmektedir.

Kaliforniyalı PTS (Plasma Technology Systems) firması ile PTS tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sürülmüş sistemlerin alçak basınç plazma teknolojisine dahil edilmesiyle Plasmatreat, 2011 yılında Amerikan pazarındaki yüzey işleme teknikleri için olan arzını artırdı. AURORA şimdi bu arzı 'mükemmel’ bir şekilde devam ettiriyor.

 

Daha fazla bilgi:

THE CHICAGO ATHENEUM:   www.chi-athenaeum.org
Braake-Design  www.braake.com

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.