Plazma için bir kalp

Retrospektif: Plasmatreat Japonya AUTOMOTIVE WORLD 2018'de

 

Tokyo. Japon AUTOMOTIVE WORLD, yeni otomotiv teknolojileri için en önemli uluslararası etkinliklerden biri olarak kabul edilir. Plasmatreat Japonya'nın büyük başarıyla katıldığı, aralarında Lightweight Technology Expo'nun da bulunduğu birçok fuardan oluşan bir etkinliktir.

Fuarın en önemli olayı PCU-M

Ekip, en önemli fuar yeniliği olarak ziyaretçilere yeni nesil PCU-M (Plasma Control Unit) plazma kontrol ünitesini tanıttı. Bu kompakt, yüksek teknoloji ürünü, kapsamlı plazma kontrol işlevlerini tek bir nozüle özgü yapı grubunda birleştirmektedir. Böylece bu ünite, plazmanın yoğunluğunu ve elektriksel gücünü ölçebilir, nozül ön seçimini gerçekleştirebilir veya rotasyon nozüllerinin devir hızını kontrol edebilir ve izleyebilir. Bir dizi başka fonksiyonun yanında voltaj ve frekans gibi parametreler de bu üniteyle ayarlanabilir.

Takeharu Aoki bir ziyaretçiye yeni PCU-M plazma kontrol ünitesini açıklıyor

Plasma LIVE Lab

Dünyanın neresinde olursa olsun; „Plasma LIVE Lab" artık her Plasmatreat fuar katılımının ayrılmaz bir parçasıdır. AUTOMOTIVE WORLD'de ziyaretçiler için sekiz malzemeden (paslanmaz çelik, titanyum, alüminyum, cam, polipropilen, polikarbonat, poliamid ve silikon kauçuk) test amaçlı numuneler mevcuttu.

 

Plasma LIVE: Plazma için bir kalp

Bir test şeridi, çok özel bir sunum için kullanılıyordu: Misako Murayama (Pazarlama Asistanı), hayran seyircilere "yapıştırıcısız yapışma"nın nasıl olduğunu dört küçük adımda gösterdi. Daha doğrusu, bir silikon kauçuk (SR) şerit parçalarının yalnızca plazmanın aktivasyon etkisiyle nasıl yapıştırılabileceğini gösterdi. Sürpriz olan şuydu: Origami sanatında deneyimli Misako Murayama, sonunda test şeridine küçük bir kalp şekli verdi. Yaratıcı pazarlama fikri çok etkiliydi: Uzman ziyaretçiler öylesine etkilendi ki, her etkinlikte bu eşantiyon hemen tükendi.

 

1. adım: SR numunesinin tek taraflı olarak orta kısmının Openair® Plazma ile ön işlemi
2. adım: Şeridin katlanıp plazma işlemli kısımların birbirine bastırılması
3. adım: Her iki uç kısmın dış yüzlerinin ön işlemi
4. adım: Numunenin çevrilip plazma işlemli yüzeylerin birbirine bastırılması
5. adım: Yapışma garantili; tamamen yapıştırıcısız! Plazma aktivasyonlu SR yüzeylerini sadece parmaklarla bastırmak onları sıkıca birbirine yapıştırmak için yeterlidir.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.