Plasmatreat takımı – Teknoloji sporla buluşuyor

Hayır amaçlı 18.200 m rakım farkı: Plasmatreat takımı; sürücüleri David Buske (solda), Angela Fröschl (sağda) ve takım üyesi Lukas Buske (ortada).

Modern bisiklet üretimi Openair® plazma teknolojisine sayısız uygulama olanakları açıyor. Bisikletlerin göbek bölgesindeki yüksek performanslı yapıştırmalar; yenilikçi malzeme kombinasyonu şeklinde önemli ölçüde ağırlıktan tasarruf sağlıyor ve karbon yüzeyler için modifikasyon uygulamaları geniş bir üretim yelpazesi sunuyor. Bu perspektiften bakarak 2014 yılının sonunda Plasmatreat'te bir yarış bisikleti ekibi oluşturup bu spor dalında Plasmatreat takımı olarak aktif olma fikri doğdu.

Sürücüler, diğerlerin yanı sıra Plasmatreat sistem teknolojisi ile üretilen yüksek kaliteli malzemelerle donatıldı. Steinhagen'deki fit-2b şirketiyle, sporculara Bike-Fitting ve aynı zamanda eğitim ve performans kontrolü açısından güçlü bir ortak verildi. Uygun CI tasarımında yarış bisikleti kıyafetleri takımın çeşitli etkinliklerde tek tip ve dinamik bir görünümünü sağladı.

Takım özellikle 2017 yılında olağanüstü aktifti. Yüksek sportif performansının yanında hayır amaçlı bir projeye de katıldı: Bu yılki yarış sezonuna Plasmatreat takımı, "Rakım farkı ile hayat kurtar" sloganıyla başladı. Alman kemik iliği bağış merkezi (DKMS), bağış platformu »betterplace.org« internet sitesinde kendi başlattığı ve kamuoyuna açık bağış toplama kampanyasıyla kan kanseriyle mücadelesinde desteklenmeliydi.

Yarış bisikleti dünyasının en iyi iki etkinliği, sezonun en önemli olayları olarak seçildi: Haziran ayı sonunda Transalp turu, Almanya'nın Sonthofen kentinden başlayıp 867 kilometre Alpleri geçerek İtalya'nın Garda Gölü’ndeki Arco’ya kadar uzandı. İki takım sürücüsü Angela Fröschl ve David Buske; 18.200 rakım farkı ile başa çıkmak zorunda kaldılar. Bisiklet yarışı ikilisi için bu 6 etap, yarış takvimindeki ikinci sabit tarih sayılan 238 kilometre ve 5500 metre rakım farklı 37. Ötztal bisiklet maratonuna ideal hazırlık oldu.

Yarışların yanı sıra eğitim sürüşlerinde de Plasmatreat takımı, düzenli olarak sosyal medya üzerinden kök hücre vericisi olarak kaydolma çağrısında bulundu. Projeden DKMS'ye gelen 682 € bağış herkesi sevindirdi.

Bağış kampanyası halen devam etmektedir: www.betterplace.org/de/fundraising-events/29629-hohenmeter-sammeln-leben-retten

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.