Japonya: PLASTIC OSAKA retrospektifi – Openair® Plazma plastik baskıda yüksek yapışma gücünü sağlıyor

Plasmatreat Japonya; bu yıl 5 - 7 Ekim tarihlerinde Batı Japonya bölgesinin kalbi ve dünya metropolü Osaka'da, Uluslararası Sergi Merkezi INTEX'de gerçekleştirilen plastik fuarı PLASTIC OSAKA'ya büyük bir başarı ile katıldı.

Bölge, Tokyo dışındaki en önemli ekonomik merkez olarak kabul edilmektedir ve "Kansai'ye bak, yakında Japonya genelinde nelerin satılacağını görürsün!" diyen eski Japon atasözüne bakarak yabancı firmalar bu bölgeyi Japon pazarına sürecekleri yeni ürünler için bir test pazarı olarak kullanmayı seviyor.

Plastik üzerine baskı

Ziyaretçiler, Openair® Plazma yönteminin tampon baskı, serigrafi, ofset baskı ve ayrıca mürekkep püskürtmeli ve UV dijital baskı gibi tüm yaygın baskı yöntemlerinde kullanıldığını öğrendiler. Plazma yöntemi, zorlu plastik yüzeyler üzerine yapılan baskıda hem astarsız hem de güvenli ve uzun süreli stabil baskı tutuşunu mümkün kılmaktadır. Ve renk parlaklığı ile birlikte bütün baskı görüntüsünü iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda baskının eskimeye karşı ve ayrıca elleme ve hava şartlarına karşı dayanıklılığını da artırmaktadır.

CANLI Plazma:

Ziyaretçilerin; özellikle kendi yaptıkları çekme yapışma testi sonucunda Openair® Plazma ile ön işlem sonrasında baskı boyalarının yüksek yapışma gücünü görebildikleri canlı sunum büyük ilgi gördü. Sunumda, önce bir polipropilen kutunun ön yüzü Openair® Plazma ile ön işlemden geçirilirken arka tarafı işlem görmedi. Sonra her iki yüzüne bir DOMINO A320i yazıcı ile aynı metin mürekkep püskürtmeli yöntemle yazdırıldı. Test sonucunu, önce işlemsiz yüzdeki ve sonra da plazma ile işlem gören yüzdeki baskıya uygulanan şeffaf yapışkan bant gösterdi. Çekme yapışma testinin sonuçları çok netti: Baskı boyası; plazma ile işlenmiş yüzey üzerinde mükemmel tutarken işlenmemiş polipropilen yüzeydeki harfler sökülmüş ve şimdi yapışkanlı filmin üzerine yapışmışlardı.

Net sonuç: Baskı boyası plazma ile işlenmiş yüzey üzerinde mükemmel tutarken işlenmemiş polipropilen yüzeydeki harfler sökülüyor ve şimdi yapışkanlı filmin üzerine yapışmışlar (Foto: Plasmatreat)

Hidrofobik plazma kaplama

İkinci ana konu, elektronik bileşenlerin PlasmaPlus® ile hidrofobik nano kaplamasının güncel gelişme durumu hakkında bilgi edinmek için çok sayıda ziyaretçi gelmişti. Plasmatreat ve Fraunhofer IFAM Bremen tarafından geliştirilen teknolojiyle; normal basınçta, sadece milisaniyeler içerisinde fonksiyonel zar bırakımları mümkün olmaktadır. Bununla ilgili Plasmatreat JAPONYA, elektronik endüstrisi için plazma kaplamalı baskılı devre kartlarının laboratuvar örneklerini sundu.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.