1995 – 2015: 20 Yıl Plasmatreat

Büyük bir şölen ve 300'ün üzerinde ziyaretçi ile Plasmatreat Eylül ayında, Vestfalya, Steinhagen'deki yeni şirket tesislerinde 20. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Plasmatreat Eylül ayında kuruluşunun 20. yıldönümünü 300'den fazla ziyaretçiyle kutladı

"Plasmatreat için tipik bir şey varsa, o da değişimdir." Plasmatreat GmbH şirketinin yönetici ortağı ve Plasmatreat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı/CEO'su Christian Buske şölen konuşmasında şirketinin son 20 yılda yaşadığı sürekli ve verimli değişimi bu sözlerle tarif etti. 300'den fazla konuk - çalışanlar, yakın iş ortakları ve şirketin dostları - anlatımı memnuniyetle izledi.

Kutlanacak çok şey vardı: CEO Christian Buske yaptığı şölen konuşmasında son 20 yılda şirketin başarılı gelişmelerini anlattı

Leipzig Teknik Üniversitesi'nde Sibernetik ve Otomasyon Teknolojisi Bölümü'nü okuduktan sonra, 1990 yılında o sıralar 27 yaşındaki müstakbel müteşebbis eşi Christiane ile birlikte Steinhagen'e gelmiş ve bundan böyle plazmayı tutkusu haline getirmişti. O zamanki ortağı, mühendis ve mucit Peter Förnsel ile birlikte, Plasmatreat GmbH'nin 1995 yılında kuruluşuyla eşzamanlı olarak patent başvurusunda bulunulan Openair® plazma teknolojisini geliştirdi.

Daha aynı dönemde Buske, yenilikçi teknolojiyle dünyanın ilk atmosferik basınç plazma uygulamasını endüstriyel ölçekte başardı. Şölende Buske özellikle bu nedenle HELLA Lippstadt'ta süreç geliştirmede yapıştırıcı uzmanı ve yüksek mühendis olarak çalışan Simone Rohrberg'e hoş geldiniz demekten çok mutluydu. O dönemde ilk Openair® plazma tesisini alıp otomobil farlarının seri üretiminde ön işlemde kullanan, en büyük aydınlatma teknolojisi ve elektronik ürünleri otomotiv tedarikçisi HELLA'ydı.

İlk Openair® Plazma tesisini 1995 yılında yapıştırıcı uzmanı Y. Müh. Simone Rohrberg (sa.) HELLA şirketinde otomobil farlarının ön işlemesi için kullanmıştı

Onu birçok irili ufaklı isimler izledi ve Plasmatreat uluslararası düzeyde genişledi. İşin başından itibaren iş planlaması, üniversiteler ve araştırma enstitüleri ile işbirliğini özellikle hedefledi. Bunun sonucu olarak, diğerlerinin yanı sıra, Bremen'deki Fraunhofer IFAM ile bugüne kadar devam eden yakın işbirliği doğdu. Kuzey'den, Buske'nin şölen konuşmasında canıgönülden selamladığı, Fraunhofer Enstitüsü IFAM Plazma Bölümü Başkanı Dr. Ralf Wilken ve meslektaşı Dr Uwe Lommatzsch da gelmişti.

İşletme Müdürü Holger Timpe (sa.) Plasmatreat'i beraber geliştirmiştir. Neredeyse 20 yıldır Steinhagen'deki kadrodandır

Genel müdür, çoğu 10 yıldan çok daha uzun süredir şirket bünyesinde bulunan çalışanlarına özel teşekkürlerini ifade etti. İşletme Müdürü Holger Timpe ilklerden birisidir ve 1996 yılında Plasmatreat'e gelmiştir. Uzun yıllardır gösterdiği sadakat ve bunun karşısında aldığı büyük takdirin bir göstergesi olarak Buske kendisine sportif bir elektrikli dağ bisikleti hediye ile teşekkür etti. Gülerek; "İşteki uzun yollar için" diyerek ekledi.

Aslında üç kişilik startup'tan son 20 yılda, Almanya, Steinhagen'deki merkezi ve 11 ülkedeki iştirakleriyle 35 ülkede faaliyet gösteren bir orta ölçekli şirketler grubu oluştu. Bu arada dünya çapındaki toplam yaklaşık 180 çalışanı; 2014 yılında aşağı yukarı 30 milyon Euro ciro elde etmiştir. Plasmatreat her yıl cirosunun %12'sini araştırma ve geliştirmeye yatırmaktadır.

Girişimci Christian Buske ve eşi Christiane geleceğe tam bir iyimserlikle bakıyorlar

Ancak büyük kutlama, şirket tarihinin bir başka ve en son kilometre taşı içindi: Bu yılın Ocak ayında Plasmatreat, Steinhagen'de merkezinin yanındaki 38.000 m² büyüklüğünde bir şirket sahasını satın aldı. O zamandan beri, orada bulunan eski binaların cepheleri olduğu gibi bırakılarak içleri restorasyona tabi tutuluyorlar. Aynı zamanda Christian Buske binaların bir kısmında yerleşik olan BOLWIN & HEEMANN - Anlagenbau GmbH & Co. KG şirketini satın almıştı. Almanya'da üç yerde bulunan ve 70 çalışanı olan; bina tekniğinin iklimlendirme, havalandırma, soğutma, ısıtma ve sıhhi tesisat alanlarında uzmanlaşmış bir şirket. Buske "Bina Tekniği Donanımı"nda gelecek için büyük bir potansiyel görüyor ve her iki şirketin de karşılıklı verimliliğini hedefliyor: "Geleceğin bina tekniği sürdürülebilir teknolojidir. Plasmatreat'in Araştırma ve Geliştirme Departmanı ile birlikte bina teknolojilerine yeni bir çehre kazandıracağız."

Taşınma artık çok yakında. Gelecek yıl Plasmatreat yeni şirket tesislerindeki odalara taşınacak.

Genişleme devam ediyor, gelecekteki plazma uygulamaları için potansiyel sürekli büyüyor ve Steinhagen ekibinin sevinci büyük, çünkü hemen gelecek yıl yeni şirket tesislerine taşınılacak.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.