Zorluklardan korkmuyoruz – BONDEXPO 2016’da bizi ziyaret edin!

Bondexpo Stuttgart

Öncelikle, yapıştırıcı çözücüsüz mü olsun ve astar süreci mi kaldırılsın? Bileşenlerin ön temizleme ve aktifleştirilmesi tek bir işlemde mi gerçekleşsin? Maliyetler kısılıp kalite mi artırılsın veya defo oranı mı azaltılsın? Ama en önemlisi - A ve B birbirine yapışmak istemediğinde ne yapmalı?

Yapıştırma teknolojisinin bu ve birçok başka zorluklarına Plasmatreat, Stuttgart'taki Bondexpo'da CANLI olarak göğüs gerecek. Piyasa lideri için bu yıl donanım ve cihazlar değil; özel çözüm bulma know-how'u, uygulamaya özgü yöntemler ve uygulamada müşterilerin kişisel desteklenmesi ön plandadır.

"Bir zorluk ne kadar karmaşıksa, yirmi yıldan fazla tecrübemizi çözüm sürecine katmak o kadar ilginçtir" diyerek Satış Müdürü Joachim Schüßler motivasyon sebebini açıklıyor.

Bunun dışında ziyaretçiler, yapıştırma teknolojisi bakımından sorun teşkil eden kendi parçalarını, malzemeleri ne olursa olsun, stantta Plasmatreat'e test ettirip plazma işlemini yaptırabilirler. Yüzey enerjisinin tespiti için Krüss'ün Mobile Surface Analyzer (MSA - mobil yüzey analizörü) ile bir kere plazma işleminden önce, bir kere de sonra temas açısı ölçümü gerçekleştirilir. Sonuç, bir adezyon oluşumunun temeli olan gerekli ıslanabilirlik hakkında esaslı değerlendirmelere izin verir.

İlk ölçümden sonra numune, mobil bir uygulama teknoloji laboratuvarında Openair plazma ile temizlenip aktifleştirilir. Plazma ile substrat arasındaki kimyasal ve fiziksel etkileşim sonucu aktifleştirme, yüzey enerjisinin artmasına sebep olur. Polar olmayan bir plastik, işlem sonucunda polar olur ve yüzey enerjisi artar. Alüminyum veya camın değerleri zaten kendiliğinden iyidir; ancak yüzey enerjisi çoğu zaman organik tortu veya farklı kirlenmeler dolayısıyla iyi yapışma özellikleri bakımından etki edemez. Burada, temizleyici ve çözücü etki gösterip substratta zaten mevcut olan yüzey enerjisini açığa çıkaran, plazmanın mikro temizleyici etkisidir.

Saniyeler içerisinde gerçekleştirilen plazma işleminden sonra temas açısı tekrar ölçülür. Artık ziyaretçi, malzeme yüzeyinin atmosferik basınç plazma ile modifikasyonun parçası için ne tür bir etkisi olduğunu tam olarak bilir. Teorik olarak hemen onu işlemeye devam edebilir.

Bondexpo Fuarı, Stuttgart, 10. – 13. Ekim 2016
Salon 9, Stant 9503

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.