Plasmatreat ve AKRO-PLASTIC sistem ortağı oluyor – Pres dökümde plastik ve metalin yüksek bağlanma özelliği

AKRO-PLASTIC
Plasmatreat’ten Leonhard Enneking (so.) ve AKRO-PLASTIC’ten Edgar Düvel (sa.); yenilikçi bir proses çözümüyle iki şirketin sistem ortaklığını temellendirdiler.

Steinhagen'deki Plasmatreat GmbH ve Niederzissen'deki AKRO-PLASTIC GmbH; sistem ortaklığının resmi duyurusu ile yeni yıla başladılar.

İkisi de kilit müşteri ve proje yöneticisi olan Leonhard Enneking ve Edgar Düvel son iki yılda başarılı bir şekilde, pres döküm sürecinde plastik kompozitlerle metallerin şimdiye kadar ulaşılamayan derecede yüksek bağlanmasını hedefleyen bir sistem çözümü üzerinde çalıştılar. Projeye, Plasmatreat Ar-Ge Bölümü Endüstriyel Kaplama Prosesleri Proje Müdürü Arthur Grishin bilimsel eşlik edecek. BMBF tarafından 2011 yılında gerçekleştirilen EFFICOAT ortak projesinin araştırma grubu üyesi olan ve bunun dışında kauçuk/metal bağlantılarında işlevsel plazma polimer katmanların üretimi konusunda uzmanlaşan Grishin sayesinde bu zamana dek kazanılan tecrübeler ve neticeler yeni sistem çözümüne katkıda bulunabildiler.

Yenilikçi yöntemin temeli; atmosferik basınç plazma, plazma polimer yapıştırıcı tabaka ve plastik formülasyonu arasındaki karşılıklı gereksinimlerin gerçekleştirilen uyumudur.
Yeni geliştirmede, metalin Openair plazma ile ön işlemin yanında PlasmaPlus yöntemi uygulanmaktadır. Plasmatreat ve Fraunhofer IFAM tarafından patentli teknolojiyle; normal basınçta fonksiyonel plazma polimer nano tabakalar üretilebiliyor. Tabakanın oluşturulması için plazmaya kimyasal bileşimi değişken olan ve bu durumda yeni plastik kompozitlerin yapışma özelliklerine uyumlulaştırılmış bir prekürsör karıştırılır Diğer taraftan plastik granül üreticisi ortak AKRO-PLASTIC bu plazma teknolojisi için kompozitlerini; kimyasal bileşimleri tam plazma polimer yapıştırıcı tabakalara uygun olacak şekilde geliştirmiştir.

Gelişim aşaması artık; elektronik, otomotiv ve başka sanayi alanlarındaki plastik işleyicilerin bileşenlerle ilgili projelerinin dâhil edilebileceği bir seviyededir. İki orta ölçekli şirket, sonbaharda gerçekleştirilecek "K" fuarında yapacakları bir canlı sunumla fuar ziyaretçilerine inovasyon gücünü kanıtlayacak.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.