PLAST Eurasia 2014 – Plasmatreat "Next Generation"i sunar.

Plastik endüstrisinin uluslararası meslek fuarı Plast Eurasia; 4 ila 7 Aralık 2014 tarihlerinde 25.000'den fazla ziyaretçiye İstanbul'da kapılarını açtı. 41 ülkeden 1154 katılımcı en son gelişmelerini, ürünlerini ve gelişmelerini sundu. Plasmatreat; plastik işleyen endüstrinin Orta Doğu, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Balkanlarda en önemli etkinliği olarak kabul edilen bu fuara altıncı kez üst üste katıldı.

Hakan Sağkal, Nilgün Alioğlu ve Metin Aktuğ (soldan) Aralık ayında İstanbul'daki PLAST EURASIA'da Plasmatreat'i sundular.

"Next Generation" sloganı altında Hakan Sağkal (Plasmatreat Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı); mesai arkadaşları Nilgün Alioğlu ve Metin Aktuğ ile birlikte ziyaretçilere Openair® plazma ve PlasmaPlus® atmosferik plazma kaplama teknolojisinin en son uygulama ve ürün geliştirmelerini sundu.

Bu yıl dijital baskıda atmosferik basınç plazma kullanımına odaklanan canlı gösteri çok ilgi topladı. Sistem ortağı PIMMS, MIMAKI yazıcıların Türkiye'de özel sağlayıcısı olarak bir UJF-3042 tipi UV LED Flatbed MIMAKI UV yazıcı sağlayarak fuar faaliyetini destekledi. Plazma işlemi; RD2004 tipi bir döner nozülü, Janome'nin üç eksenli bir masaüstü robotunun yardımıyla küçük, baskısız polipropilen ve ABS kredi kartları üzerinde kontrol ederek gerçekleşti. İşlemin amacı, polar olmayan plastik üzerinde, UV yazıcı mürekkebinin istikrarlı uzun süre stabil kalıcılığın bir ön koşulu olan 48mN/m değerinde yüzey gerilimini elde etmekti. Hemen ardından gerçekleştirilen dijital baskıdan sonra baskı boyasının yüksek aşınma dayanımını ziyaretçiler bizzat test edebildiler.

"Bizim için fuar sonucu çok tatmin ediciydi" diyor Sağkal. "Yeni ilgilenenler sadece Türkiye'den değil, İran veya Bulgaristan gibi komşu ülkelerden de geldiler. Özellikle, basım endüstrisinin çeşitli alanlarından gelen çok sayıda uzman ziyaretçilerden ve de otomotiv, ev aletleri/beyaz eşya ve ambalaj gibi hedef endüstrilerimizden olan lider şirketlerin kasıtlı temaslarından dolayı çok mutluyum."

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.