"A Model for Innovation" - ABD İnovasyon Ağı için Fraunhofer Modeli, Plasmatreat'in Ekonomik Başarı Öyküsü

2014 yılının Şubat ayında, Başkan Obama 2012 yılında duyurmuş olduğu, Almanya'daki Fraunhofer Enstitülerinden esinlendiği kamu ve özel teknoloji/sanayi ağı National Network for Manufacturing Innovation (NNMI) inisiyatifini vurguladı.

Fraunhofer-Gesellschaft yaklaşık 23.000 çalışanıyla Avrupa'daki uygulamalı araştırma ve geliştirme hizmetleri alanında en büyük araştırma kuruluşudur. Hedefi uygulamaya dayalı araştırmaları şirketlerin doğrudan faydasına ve toplumun yararına sunmak olarak, 1949'da kurulmuştur. Bu model sayesinde Almanya'da onyıllardan beri işleyen, yani üreticilerin ve araştırma enstitülerinin beraber yürüttüğü yeni ürün ve yöntem geliştirmeleri, ABD için hala bakir alanlardan sayılmaktadır. Artık bu değişmek üzeredir.

Institutes for Manufacturing Innovation (IMIs) olarak planlanan toplam 45 inovasyon merkezinin ilki; 320 milyon USD maliyetle Chicago'da inşa edilecek. Amerika'nın en büyük gazetelerinden biri olan CHICAGO TRIBUNE, bu duyuruyu; Almanya'daki Fraunhofer Enstitüsü'nün çalışmalarını bizzat incelemek ve iki somut örnek üzerinden Fraunhofer ile Alman sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğinin ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne sermek için bir vesile olarak kabul etti. Kuzey Ren-Vestfalya şirketi Plasmatreat GmbH ve Baden-Württemberg'li Wittenstein AG başarı örnekleri olarak seçilmiştir.

Mart 2014 başında, muhabir Kathy Berger ve kameramanı Zbigniew Bzdak, Plasmatreat'i Steinhagen'deki merkezinde ziyaret ettiler. 30 Mart 2014, Pazar sayısında, „A Model for Innovation“ başlıklı makalesini CHICAGO TRIBUNE yayımladı.

Son derece ilginç haberi ve içerdiği videoların ikisini Facebook sayfamızda bulabilirsiniz:
https://www.facebook.com/pages/Plasmatreat/110449335686141

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.