Hardev Grewal – Plasmatreat Kuzey Amerika’nın yeni CEO'su

v.l.n.r. Christian Buske (Geschäftsführer Plasmatreat GmbH), Karl-Wilhelm Hartge (Prokurist Plasmatreat GmbH), Hardev Grewal (CEO Plasmatreat USA, Inc.)
Aralık 2017’de Bielefeld'de sözleşmenin imzalanışı. Soldan sağa: Christian Buske (Plasmatreat GmbH Genel Müdürü), Karl-Wilhelm Hartge (Plasmatreat GmbH Yöneticisi), Hardev Grewal (CEO Plasmatreat USA, Inc. CEO’su)

2018 yılı başında Hardev Grewal, Plasmatreat Kuzey Amerika Başkanlığı ve CEO'luğunu devraldı.

Grewal Münih’te doğdu. Kariyeri, Siemens’de elektrik mühendisliği doktoru Hintli bir baba ve Alman bir annenin oğlu olarak 22 yaşında endüstri mühendisliği (Münih Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) öğrenciliği çerçevesinde altı aylık bir süre için teknoloji grubu ABB’de çalışmak üzere Hindistan'a gitmesiyle başladı. İki yıl sonra yarı iletken endüstrisi alanında dünyanın en büyük ekipman üreticilerinden biri olan Kaliforniya'daki Applied Materials şirketinde staj yaptı. Şirket, Grewal'in mühendislik ve yönetim potansiyelini hemen fark etti ve sadece diploma tezine sponsor olmakla kalmadı, 1995 yılında mezuniyetinden sonra onu hemen Silikon Vadisine de getirdi. Burada on yıl sonra Genel Ürün Yönetimi Direktörü oldu.

Yarı iletkenler sektöründe 16 yılın ardından, 2010'da Grewal M+W Group'a katıldı. Bir süre sonra Satış ve İşletme Müdür Yardımcılığı görevini devralmadan önce, M4W Group’un yan kuruluşu NSTAR Global Services'de ürün yönetimi ve satış yönetimi alanlarında çalıştı.

Plasmatreat'e geçişi ile Grewal, ikinci yurdu olan Silikon Vadisinde kalıyor. Burada, Kaliforniya Hayward'da, Plasmatreat Grubu'nun en büyük ve en modern teknoloji merkezi bulunuyor. Kuzey Amerika ekibinin başındaki yeni adam için "dördüncü agregasyon hali" bilmediği bir şey değil. “Bu kavrama çocukluğumdan beri aşinayım”, diyor gülerek, “hatta tanınmış bir araştırmacı olan babam, yarı iletken yöntemleri için düşük basınçlı plazma teknolojisinde çok sayıda patent geliştirmiştir.” Böyle bir babanın oğlu olarak vakum odaları yerine yüksek teknoloji plazma nozül sistemleri ile çalışmak Grewal için bu işi daha da heyecanlı hale getiriyor. "Atmosferik basınçlı plazmanın seri proseslerde kullanım potansiyeli neredeyse sınırsız ve pazar çok büyük", diye ekliyor heyecanlı bir şekilde. "Buna ek olarak Plasmatreat'in Kuzey Amerika'da pazar ve teknolojinin liderliğini sadece elde tutmakla kalmayıp önemli ölçüde genişleteceğim güçlü ve tecrübeli bir ekip var."

Tabii ki bugün 47 yaşında olan Grewal’in mesleği dışında da bir hayatı var ve bunların özellikle üç şey olduğunu söylüyor: “Yemek yapmaktan zevk alırım, iyi yemekleri severim ve tutkulu bir şekilde -tercihen, lise takımının koçluğunu da yaptığım on beş yaşındaki oğlumla birlikte- yarış veya dağ bisikleti kullanırım.” Plasmatreat Grubu, Hardev Grewal'in spor etkinliklerinde ve mesleki çalışmalarında hız, dayanıklılık ve başarılar dileyerek yeni meslektaşına hoş geldin diyor!

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.