1. JOINING OSAKA nın On the surface retrospektifi

Plasmatreat Japonya’nın güçlü fuar katılımı: Batı Japonya’nın yeni Yapıştırma ve Birleştirme Teknolojileri Fuarı 1. JOINING OSAKA, Eylül ayında INTEX sergi alanında gerçekleşti. Uluslararası meslek fuarı, otomotiv mühendisliği, gemi, uçak ve uzay sanayi ile elektrik, elektronik ve inşaat sektörü gibi büyük sanayi alanlarından ilgililere hitap etmektedir.

 

Ana konu, işlevselleştirilmiş PlasmaPlus® kaplamanın korozyona karşı koruyucu etkisiydi. Özel niteliklerinden dolayı pek çok endüstriyel alanda hemen hemen vaz geçilemez bir malzeme sayılan bakırdan bir test örneği, sunum örneği olarak işlev gördü. Elektrik mühendisliğinde bakır malzemeler yüksek oranda konnektörlerde kullanılmaktadır. Ancak bakır, ortam havasında olduğu gibi ısıtıldığında da metal içerisindeki yüzey enerjisini bastıran ve dolayısıyla yapışma özelliklerini bozan bir oksit tabakası oluşturmaktadır. Oksit tabakasının giderilmesi veya oluşmaması için yapıştırma veya lehimleme öncesi bir yüzey işlemi gereklidir. Geriye kalan oksit tabakaları, bağlantıların sızdırmasına neden olabilir ve böylece, örneğin temasın bozulmasına neden olabilir. Openair® plazma PlasmaPlus® ile birlikte, bu amaç için yaygın olarak kullanılan mekanik veya yaş kimyasal temizleme ve kaplama işlemlerini tamamen ikame edebilir.

Openair® plazma ile yapılan ince temizlemeyi çok sayıda ziyaretçi canlı olarak görebildi: Bir plazma hücresinin içinde Janome’nin üç eksenli bir masaüstü robotu bir PFW10 tipi nozülü, bakır parçasının üst kısmında önceden tanımlanmış bir alanda, kontrol etti. Japon ekip, korozyona karşı koruyan dayanıklı PlasmaPlus® kaplamanın etkisini, bir tanesi 200 °C'ye ısıtılan iki tane kaplanmış test numunesi üzerinde gösterdi. Plazma polimerizasyonun etkisi: Test örneğinin kaplanmamış kısmı açıkça fark edilebilir bir oksit tabakası oluşturmuşken, plazma ile işlem görmüş kısım tamamen korozyonsuzdu.

PlasmaPlus® ile kısmen kaplı bir bakır plaka ısıtmadan önce ve sonra. Test örneğinin kaplanmamış kısmı (sağ alt yarısı) açıkça fark edilebilir bir oksit tabakası oluşturmuşken plazma ile işlem görmemiş kısım (üst yarısı) tamamen korozyonsuzdu.

 

İkinci canlı gösteride de büyük ziyaretçi akını: Plazma “Live-Lab” Barı’nda Openair® plazma, boyama sürecindeki gücünü gösterdi. Test objesi, polipropilen (PP) malzemeden beyaz bir kutu. Prosedür şöyle: İlk aşamada, muamele görmemiş kapak yüzeyinin üzerine önce solvent içermeyen mavi bir marker kalem ile üç büyük harf yazılır. Ardından, kapak yüzeyinin tamamı plazma ile işlenir ve aynı marker kalem ile tüm yüzey, yani önceden yazılan harflerin üstü de, boyanır. Yapışkan bant testi için şeffaf bir yapışkan bant plastik kapağın yüzeyine sıkıca bastırılır, sonra kaldırılır. Sürpriz etkisi: Önceden yazılmış olan harflerin alanı tekrar beyazdır. Boya işlenmemiş polipropilen yüzeyden kalkmış ve artık yapışkan bandın üzerinde kalmışken plazma işlemi görmüş plastik yüzeyde boya hala tutmaktadır. 

Openair® plazma test ediliyor:  (soldan sağa) Resim 1: İşlem görmemiş polipropilen yüzeyde marker kalem yazısı. Resim 2: Tüm yüzeyin plazma işlemi ve arkasından tüm yüzeyin boyanması. Resim 3: Yapışkan bant testi: İşlem görmemiş yüzeyden boya kalkmış. Resim 4: Openair® plazma ile ön işlem görmüş plastik yüzeyde boya tutuyor.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.