Güçlü performans - Plasma-SealTight® ABD otomobil endüstrisini etkiledi

Gösteri zamanı: Plasma-SealTight® yöntemi ile kaplanmış metal plastik kanca (kırmızı daire), bu testte 550 kg plastik granül ile doldurulmuş bir çuvalı kolaylıkla tutuyor. (Resim: Plasmatreat)

Livonia, Michigan, ABD. Akro-Plastic GmbH, “Gelişmiş Teknolojiyi Kullanan Hafif Parçalar” başlığı altında, Amerikan temsilcisi Chemigon ile işbirliği içinde 21 Eylül'de TechDay 2017'yi organize etti. Etkinliğin odağında: Plasma-SealTight® teknolojisi.

Akıllı hafif yapı konseptleri, otomotiv endüstrisi için sürekli daha sıkılaşan çevre düzenlemelerine uyulması bakımından çok önemlidir. Alman plastik kompozit uzmanının davetiyesine verilen karşılık da aynı oranda büyüktü: GM, FORD, FCA, Tesla ve Toyota gibi otomobil üreticileri veya Flex-N-Gate, Magna ve Continental gibi otomotiv tedarikçileri de dâhil olmak üzere SA Engineering teknoloji şirketinin teknoloji merkezinde yaklaşık 60 yenilikçi şirket temsilcisi buluştu.

Engel (enjeksiyon döküm makineleri), Akro-Plastic (plastik kompozitler), Axia Materials (organo saclar) ve Ejot (bağlantı elemanları) şirketlerinin plastik hafif yapı alanında yeni teknoloji ve ürünler hakkındaki son derece ilginç katkıları, ABD'de ilk kez bu genişlikte Plasmatreat tarafından tanıtılan Plasma-SealTight® (PST) hibrit teknolojisi için çerçeveyi oluşturmaktaydı. Yeni ve Plasmatreat ile Akro-Plastic tarafından son üç yıl içinde ortaklaşa geliştirilen enjeksiyon kalıplama sürecinde güçlü yapışır ve madde sızdırmaz hibrit kompozitler için bu plazma sızdırmazlık yönteminin sunumunu, ayrıntılı bir şekilde Global Pazar Segmenti Yöneticisi Edgar Düvel (Plasmatreat Almanya) gerçekleştirdi. 

Yine de tutuyor. TechDay’deki “güçlü kanca” aslında “sadece” bir test numunesiydi: plazma kaplı, hızlı test sıcak presleme işlemi ile birleştirilmiş ve üst metal kısmında bükülmüş.

Bunu takiben, Düvel ve Kuzey Amerikalı meslektaşları Tim Smith(Operasyonlar Başkan Yardımcısı), Khoren Sahagian (Ar-Ge Başkanı), John Philip (Satış ve İş Geliştirme Müdürü) ve Nathaniel Eternal (Uygulama Mühendisi), misafirleri için özel bir sürpriz hazırlamışlardı. PTU1212 Plasma SealTight tesisi, Hayward/Kaliforniya’daki yeni Plasmatreat teknoloji merkezinden özel olarak hibrit parçaları canlı bir şekilde kaplamak için Livonia'ya taşınmıştı. 

Sunum, paslanmaz çelik rayların plazma hücresinde ilk önce Openair® plazma ile nasıl temizlendiğini, daha sonra bir PST katmanı ile kaplandığını ve nihayetinde bir hızlı test sıcak presleme işlemi ile AKROMID® B3 GF30 1 PST black (6647) malzemeden yapılmış bir plastik çekme çubuğuna nasıl yapıştırıldığını gösterdi. Ziyaretçiler eğlence olarak bu şekilde yapıştırılmış bir parçada kendi kişisel insani çekme gücünü test edebiliyordu.

“Akro-Plastic-TechDay 2017'deki görüntüsüyle, Plasma-SealTight® teknolojisi ABD'de net bir profil sergiledi” diyen Düvel memnundu. “Hem yerinde hem de sonrasında aldığımız geri bildirimler, tek sesti: Güçlü bir performans!       

Plasmatreat ekibinde büyük memnuniyet: Edgar Düvel, Tim Smith, John Philip ve Nathaniel Eternal (soldan sağa), gösterinin başarısı ve ziyaretçilerin Plasma SealTight® teknolojisine ittifak halinde olumlu tepkilerinden dolayı çok memnun.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.