Fuar Retrospektifi: Plasmatreat, Tokyo’daki 1st JOINING JAPAN fuarında ziyaretçilerini heyecanlandırıyor

1st JOINING JAPAN; otomotiv mühendisliği, gemi ve uçak inşaatı, elektronik ve inşaat sektöründe yapıştırma ve birleştirme süreçleri için en yeni uluslararası Asya platformu olarak kabul edilmektedir. Fuar, 5 - 7 Nisan tarihlerinde Japonya'nın başkentinde “Yüksek İşlevli Malzeme Haftası 2017”de açılışını kutladı.

Sansasyonel stant tasarımı ve heyecan verici plazma sunumlarıyla Plasmatreat Japonya, meslek fuarında yapıştırma işlemleri için atmosferik basınç plazma ile ön işlem yöntemlerini veya daha fazlası hakkında daha çok bilgi edinmek isteyen ziyaretçilerinin ilgisini çekti.

Nihon Plasmatreat Inc. Başkan Yardımcısı Hideto Niwa’nın yönetimindeki beş kişilik ekip (Hideto Niwa, Yuji Tanaka, Takeharu Aoki, Wataru Mizuno, Misako Murayama); Openair® plazma teknolojisinin yapıştırma ve birleştirme süreçleri için büyük kullanım potansiyelini mümkün olduğunca geniş yelpazeli bir profesyonel seyirci kitlesine ulaştırmaya odaklanmıştı. Sadece birkaç saniyelik plazma işlemi sonucunda polipropilen, polikarbonat ve poliamid gibi plastikler; titanyum, paslanmaz çelik veya alüminyum gibi metaller; silikon kauçuk veya aynı şekilde cam üzerinde, nasıl hiçbir solvent içerikli kimyasal kullanmadan ideal yapışma özellikleri sağlandığını ziyaretçiler canlı olarak deneyimleyebildiler. 

CANLI Plazma:

1. Robot destekli çoklu plazma işlemi

6-eksenli bir KUKA robotun kontrol ettiği bir Openair® plazma nozülü ile sürekli akış içinde, üç farklı takip işlemi için üç farklı nesnenin hassas temizliği ve aktivasyonu gerçekleşti.

  • Futbol: Özel dijital mürekkep püskürtmeli baskı öncesinde yuvarlak bir plastik yüzeyin ön işlemi.
  • Şişe vida kapağı: Tampon baskı öncesinde bir plastik yüzeyin ön işlemi
  • Baskılı devre kartları (PCB/SMT): Conformal Coating (koruyucu boyama) öncesinde bir plastik yüzeyin ön işlemi

 

2. “Live-Lab”

Plasmatreat “Live-Lab”; birçok ülkedeki fuarda stant ziyaretçilerine, kendi malzemeleri üzerinde kendi testlerini gerçekleştirme imkanı sunar. Bu fuarın da iki amacı vardı: Plazma işlem görmüş bir yüzeyin optimum ıslanabilirlik ve artan yapışma özelliklerinin kanıtı. Büyük ilgiyle kabul edilen teklifte, her ziyaretçinin kendi testleri için yukarıda sayılan sekiz malzemeden numuneler mevcuttu.

Plasmatreat Japonya ekibi, geride bıraktığı ve ziyaretçi sayısını yüzde elli artırdığı son derece başarılı fuar katılımından sonra 2018’de düzenlenecek olan JOINING JAPAN fuarına daha şimdiden sabırsızlanıyor.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.