1. FPC Teknoloji Günleri – Elektriklendiren teknoloji ve birleşik yetkinlik

Mayıs ayında Bielefeld’de, yenilikçi “Fine Powder Coating” teknolojisi üzerine iki günlük bir konferans şeklinde 1. FPC Teknoloji Günleri düzenlendi. Plasmatreat Piyasa Yöneticisi Winfried Meyer yönetiminde iş ortakları Plasmatreat, ecoCOAT ve Fraunhofer IST, mayıs ayında sanayi ve araştırma sektörlerinden temsilcileri kabul etti.

İnovatif teknolojiye ilgi büyüktü. Otomotiv sanayi, yapıştırıcı ve yapışkan bant imalatı, güç elektroniği, metal işleme sanayi, plastik parça üretimi, tıp teknolojisi ve gemi inşaatı alanlarından yaklaşık 40 katılımcı Bielefeld’deki konferansa gelmişti. İki günlük konferansın amacı, henüz yeni olan plazma metal toz kaplama yönteminin yüksek etkinlik ve ekonomik verimliliğini onlara göstermek ve onları neredeyse sınırsız uygulama olanaklarından birisini kendi ürünleri için keşfetmeye teşvik etmekti. 

Örn. plastikleri elektriksel olarak iletken veya metalleri aşınmaya karşı daha dayanıklı hale getiren öncü teknoloji; inline entegrasyona uygunluğu, yüksek süreç hızı ve lokal selektif, yani noktasal hassasiyetle katman uygulama kabiliyeti ile takriben alışılageldik alçak basınç plazma yöntemi ile termal enjeksiyon süreçleri arasında yer alır. Sonuncusunun aksine, kaplama esnasındaki termal yük ise Openair® plazma teknolojisinin özellikleri nedeniyle son derece düşüktür. FPC yöntemi güvenli ve çevre dostu bir işlemdir çünkü katman sentezinde hiçbir ıslak kimyasal veya çevre açısından sakıncalı bağlayıcı veya çözücü kullanılmamaktadır. Hem küçük seri hem büyük seri üretim için aynı şekilde uygundur.

İş ortaklarının birleşmesi, uygulamacılar için birleşik yetkinlik anlamına gelmektedir. Plazma uzmanı Plasmatreat, plazma nozül teknolojisini geliştirme alanında 20 yılı geçkin bir deneyime sahip olup atmosferik plazma sistemlerinin üretiminden sorumluyken Allershausen merkezli ecoCOAT GmbH şirketi; kaplama tozu, toz konveyör sistemleri ve tesis yapımı alanlarında uzmandır. Ekibin üçüncü ortağı, Göttingen’deki Fraunhofer Kaplama ve Yüzey Teknolojileri Enstitüsü’ne bağlı Plazma ve Fotonik Uygulama Merkezi (Plazma Partikül Teknolojisi Çalışma Grubu APP) plazma kaplama konusunda Almanya'nın önde gelen araştırma kuruluşlarındandır.

Bielefeld’den sadece birkaç kilometre mesafede, Steinhagen’deki yeni şirket merkezinde bulunan Plasmatreat Uygulama Merkezi’ne tüm katılımcıların hevesle katıldığı ziyaretle konferans sonlandı. Canlı sunumlar ve sonrasında gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantıları, Plasmatreat tarafından geliştirilen farklı teknolojiler ve bunların endüstriyel uygulamaları hakkında heyecan verici fikirler sundu.

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.