Birlikte akıllı proses çözümlerine – Plasmatreat ve KUKA sistem ortağı oluyor

Teknolojileri arabirimlerde birleştirip süreçleri daha kolay ve buna rağmen daha esnek bir şekilde otomatize etmek. Plazma sistemi üreticisi Plasmatreat ve robot üreticisi ve fabrika kurulum şirketi KUKA; sistem ortaklığı ile bunu hedeflemektedirler.

KUKA, ready2_activate uygulamasını özel olarak Plasmatreat teknolojisine uyarlamıştır. Bu, komplike hazırlıklar gerektirmeden Openair® plazma nozül teknolojisinin tüm standartlaştırılmış ön işlem yöntemlerini mümkün kılan otomatize ve modüler bir platformdur. KR AGILUS serisi robotlar, bir plazma hücresinin çalışma alanının tamamında, malzeme yüzeyinin eşit temizliğini, aktivasyonunu veya nano kaplamasını temin etmektedirler. Yüksek hassasiyetli hareket akışı ve ilgili plazma süreci, yakın iletişim halindeki işlemciler tarafından kontrol edilmektedir. Kullanıcı arayüzü standart ve sezgisel tasarlanmış olup sürecin kolay programlanmasını mümkün kılmaktadır. Plazma hücresi ile harici makine kontrolü arasındaki güçlü ve esnek arayüzler, bir sistem veya bir hatta entegrasyonu mükemmel derecede sağlamaktadır. Aynı zamanda tüm plazma parametreleri de güvenilir bir şekilde tespit edilir ve belgelenirler.

KUKA robotlarının sistem entegrasyonu sayesinde Plasmatreat; malzeme yüzeylerinin plazma ön işlem süreçlerine ait uygulama know-how’unun, basit ve standartlaştırılmış bir şekilde üretim süreçlerine entegre edilebildiği bir otomasyon çözümü sunabilmektedir. Gelecekte robotların ek donanım ve yazılımlarla birlikte siparişi daha kısa teslimat süreleri ile de gerçekleşebilecektir. Aynı zamanda işletime alımları da optimize edilmektedir.

Robotun yüksek hassasiyetli hareket akışı ve lokal selektif plazma işlemi, yakın iletişim halindeki işlemciler tarafından kontrol edilmektedir. (Foto: Plasmatreat)

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.