Yenilikçi araştırmalar için yeni alan: Fraunhofer IFAM, Bremen Teknoloji Parkında yeni binasını açıyor

Plasmatreat ve Bremen'li IFAM Fraunhofer Üretim Teknolojisi ve Uygulamalı Malzeme Araştırma Enstitüsü arasında uzun yıllara dayanan başarılı bir işbirliği bağı devam etmektedir. Fraunhofer IFAM en yeni enstitü ek binasının açılışını 24 Haziranda bir bilgi şöleniyle gerçekleştirdi.

no-img

En modern laboratuvarlarla ve atölyelerle donatılmış, bilim adamlarına geleceğe yönelik araştırma ve geliştirme için ek alanlar sağlayan yaklaşık 6200 metrekare. Federal Devlet ve Eyalet tarafından finanse edilen bina, enstitüye; özellikle var olan odak noktalarını ve geleceğe yönelik konuların araştırmalarını doğrudan geliştirme imkanı oluşturmakta. Yeni kullanım alanları, yüzey teknolojisi araştırma bölümünün genişletilmesi için önemli bir katkı sağlıyor. Temizlik ve ön işlem için bir demo merkezi ve de yeni "elektro kimya ve korozyon koruma" ile "yüzeylerin inline izleme" laboratuvarları araştırmalara yönelik genişletmeleri oluşturmaktadır. On metrekare büyüklüğünde fonksiyonel nano kompozit kaplama pilot tesisi, teknik teçhizatı tamamlıyor.

Plasmatreat ve Fraunhofer IFAM araştırma ve geliştirme ortakları 1997'den beri atmosferik plazma teknolojisi alanında malzeme yüzeylerinin temizliği, aktivasyonu ve fonksiyonel kaplaması konularında beraber çalışmaktadır. Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı BMBF tarafından teşvik edilen ve Kassel Üniversitesinde beş diğer ortakla beraber yürütülen ProStaR projesi güncel işbirliğinin bir örneğidir. Projenin amacı, elektrikli tahriklerin stator ve rotor paketlerinin seri esnek üretimi için bir üretim teknolojisi geliştirmektir (www.projekt-prostar.de).

no-img
Dr. Alexander Knospe, Plasmatreat GmbH (solda) ve Dr. Ralph Wilken, Fraunhofer IFAM; plazma tekniği uygulamaları bilgi şöleninde sunumda bulundular.

Bilgi şöleni çerçevesinde Dr. Alexander Knospe (Plasmatreat İnovasyon Müdürü) ile Dr. Ralph Wilken (Fraunhofer IFAM Plazma Teknolojisi ve Yüzeyler Bölüm Başkanı) birlikte "Hafif Yapı İmalatında Plazma Teknolojisi Uygulaması" başlıklı bir konuşma yaptı. IFAM'ın teknik kullanım alanının genişletilmesinde, fiber takviyeli kompozit malzemelerin araştırma alanı özel öneme haizdi. Geniş odalar, gelecekte tamamen yeni boyutlarda sistemlerin gerçekleştirilmesini ve böylece özellikle havacılık, otomotiv ve rüzgar enerjisi sektöründe; malzeme ve üretim süreçleri için yeni düşünce tarzlarının ve konseptlerinin geliştirilmesine imkan sağlıyor. Ek binada geçen sene kurulan "Elektrikli Tahrikler" bölümü de teknik okulunu oluşturacak. Araştırma çalışmaları elektromobilitenin geliştirilmesine ve özellikle verimliliğin artırılmasına, prototip sürücü sistemlerinin geliştirilmesine ve hibrit elektrikli araçlara entegrasyonuna odaklanmaktadır. Yeni binada bilim adamları ayrıca sıvı elektrolitsiz çevre dostu katı yakıt hücrelerinin geliştirilmesinde çalışacaklar ve "Gelecek Nesil Piller için Yeni Çözümler" konusu üzerinde duracaklar. Her iki sanayi sektörü de atmosferik plazma teknolojisi için giderek daha fazla önem kazanmaktadır.

 

Tüm fotoğraflar: Fraunhofer IFAM

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.