Heyecan verici plazma etkinliği: Rycobel güneş enerjili yarış arabası ile şaşırttı

Nisan ayında Plasmatreat Benelüks temsilcisi Rycobel tarafından düzenlenen bir Openair® Plazma semineri, heyecanlı bir finalle sonuçlandı. Yeni Punch Powertrain Solar Team yarış arabası CTP yapı parçalarının plazma ön işlemini, katılımcılar ayrıcalıklı bir şekilde canlı olarak görebildiler.

Openair® Plazma seminerinde Rycobel; misafirlerini Punch Powertrain Solar Team adlı Belçikalı öğrenci grubunun güneş enerjili yarış arabasının 2013 modeli ile şaşırttı. Sürücü kabininin arkasında: Güneş enerjili otomobilin üretim müdürü Dokus Soetemans (açık mavi gömlekli) üniversite arkadaşları Robbe Craeninckx ve Bob Verschueren ile. Fotoğraf: Plasmatreat

When the doors opened at Rycobel's company headquarters on 22 April 2015, the workshop participants could not believe their eyes. Parked in front of them was Indupol One, the racing car designed and built by a group of students from the faculty of industrial engineering at KU Leuven University in Belgium who make up the Punch Powertrain Solar Team. The car made its debut appearance at the World Solar Challenge 2013 and was fresh back from the desert, where it had taken part in the 2015 Abu Dhabi Solar Challenge in January. Indupol One is the forerunner of a new design of solar car which the students are currently building entirely on their own and whose name and shape remains a closely guarded secret. Apart from its new design and other advances, the latest model features a very special innovation: For the first time the CFRP components will be pretreated with atmospheric pressure plasma prior to bonding.

Rycobel Genel Müdürleri Frederik Castelain, Kurt Rommens ve Vincent Rius (soldan). Fotoğraf: Plasmatreat
Belçika'nın Deerlijk kentindeki Rycobel Merkezi. Fotoğraf Plasmatreat

Bu ön işlemin nerede ve nasıl gerçekleştiğini katılımcılar, Openair® Plazma Atölyesi'nin sonunda canlı olarak görebildiler. Belçika'nın Deerlijk kentindeki Rycobel NV bu özel etkinliğe çeşitli sektörlerden seçkin uzmanları davet etmişti. Rycobel; proses optimizasyonu ve kalite kontrolü için test aletlerinin Avrupa çapında satışını yapan bir uzmandır. Üç iş ortakları Kurt Rommens, Frederik Castelain ve Vincent Rius tarafından yönetilen şirket, 15 yıldır Plasmatreat'i Benelüks ülkelerinde büyük bir başarı ile temsil etmektedir.

Bu yılın Ağustos ayında güneş enerjili yarış otomobilinin yeni modeli ilk defa halka sunulacak. Sonra Openair® Plazma işlemli, güneş enerjisiyle çalışan otomobil ve yapımcıları; Ekim ayında Avustralya'da gerçekleşecek bir sonraki Bridgestone World Solar Challenge 2015 dünya kupasına giden uzun yolculuklarına koyulacaklar.

 

 

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.