Fakuma 2014: Plazma yorgun plastikleri canlandırır

14  - 18 Ekim tarihlerinde Plasmatreat Fakuma 2014 Uluslararası Plastik İşleme Fuarı'nda yerini alacak. Openair® atmosferik plazma teknolojisinin çok yönlülüğü;  heyecan verici uygulama örnekleri ile canlı olarak sunulurken, karbon veya cam elyaf takviyeli plastiğin ön işlemi odak noktasındadır.

14  - 18 Ekim tarihlerinde Plasmatreat Fakuma Uluslararası Plastik İşleme Fuarı'nda yerini alacak. Openair® atmosferik plazma teknolojisinin muazzam çok yönlülüğü; heyecan verici uygulama örnekleri ile canlı olarak sunulacaktır.

Katkısız plastikler temiz yüzeylerine rağmen kötü yapışıyor veya hiç yapıştırılamıyorsa, bu kesinlikle onların düşük polaritesinden ve buna bağlı olarak düşük yüzey enerjisinden kaynaklanıyordur. Bu zayıflık belirtileri gösteren enerjinin; yapıştırma, boyama, baskı veya köpükleme gibi sonraki işlemler için hiç kimyasal kullanmadan nasıl arttırılabileceğini Plasmatreat fuarda sergileyecek.

Odak noktası, fiber kompozit hafif yapıda yapısal yapıştırma olacaktır. Karbon veya elyaf takviyeli plastiklerin (CTP/KTP) polar olmayan yüzeyleri iyi bir ön işlem olmadan yapıştırılamazlar. Bir CTP motor kapağının plazma ön işlemi gösterilmektedir: Bu esnada plazma nozülünün daha sonra araç yapısıyla yapıştırılacak olan yerler üzerinden hareketini bir Yaskawa altı eksenli robot lokal selektif ve böylece milimetrik olarak kontrol eder. İçeride çalışan, dışarıya karşı da çalışır: Ziyaretçiler, plazma nozüllerinin küçük boyutuna rağmen aynı şekilde geniş yüzeyli CTP parçasının boyama veya baskı öncesinde ön işleminde nasıl kullanılabileceğini izleyebilirler.

Sızdırmazlık sektöründen gelen ilgilenenler için başka bir cazibe daha hazırdır: Plasma-Tube; 1000 farklı profil geometrisinin ön işlemi için 12 nozüllü yeni tam otomatik bir plazma sistemi. Cihaz böylece profil değişiklikleri ve de servis kesintileri için set-up sürelerini minimize eder ve zaten çok hızlı plazma işlemini daha da ekonomik hale getirir.

Kim Openair® plazmanın aktivasyon enerjisini kendi plastik parçası üzerinde test ettirmek isterse, başlangıç durumunda yüzey geriliminin ne kadar olduğunu öğrenmek için, "Plasma-Bar"da bir test mürekkepleri veya temas açısı ölçümü yapmak üzere davetlidir. Sonrasında parça plazma ile işlenir ve daha sonra tekrar ölçülür. Ziyaretçi hemen yanı başında bir naneli pastil kutusu baskısının yapışmasını plazma işlemden önce ve sonra bir yapışkan bant testiyle kendisi test edebilir.

Hediyelerde görülecek cinstendir: her ziyaretçinin grafik tasarımını kendisinin yapabileceği plastik kaplamalı mıknatıslar! Kullanılan sistem bir ITW Morlock Dijital baskı sistemidir. Dönen bir plazma nozülü plastiğin ön işlemini gerçekleştirir ve baskı substrata direk PC'den yapılır.

Ziyaretiniz için sabırsızlanıyoruz!
Messe Friedrichshafen, 14. – 18 Ekim 2014
Salon A1, Stant 1424

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.