Bondexpo 2014: Güvenli yapışma ve lokal selektif korozyon koruması

Fotoğraf: Plasmatreat
Openair® PlasmaPlus® yönteminde alüminyum yüzeyler yapıştırma öncesinde temizlenir ve aynı anda aktifleştirildikten sonra lokal selektif olarak işlevsel nano kaplanırlar.

Plasmatreat bu yılki Bondexpo fuarında Alüminyum üzerinde sızdırmazlık materyallerinin güvenli yapışmasını ve aynı zamanda korozyona karşı yüksek koruma etkisini ön plana çıkaracak. Bunun için şirket, teknolojilerinden Openair® Plazma ve atmosferik plazma kaplama yöntemi PlasmaPlus® olarak bu ikisinin etkilerini tanıtacak.

Ziyaretçiler ön işlemi canlı olarak yaşayabilirler. 6-eksenli robot hücresinde önce hassas temizlik, eş zamanlı olarak aktivasyon ve fonksiyonel plazma nanokaplama gerçekleştirilir. Mikron düzeyinde temizleme gücünün ve lokal aktivasyonun tek ve aynı işlemdeki çift etkisi alışılagelmiş sistemlerin performansını fazlasıyla aşmaktadır. Plazma işlemi sonucunca, adhezyon ve malzeme yüzeyinin ıslanabilirliği önemli ve tam ayarlanabilir bir artış göstermektedir. PlasmaPlus® Teknolojisinin diğer kaplama tekniklerine karşın önemli avantajları; inline kullanımının yanında özellikle lokal selektif uygulamadadır. Sadece gerçekten ihtiyaç duyulduğu yerde gerçekleştirilir. Kaplama; yapıştırıcılar ve sızdırmazlık ürünleri için tutunabilir, kararlı bir zemin sağlar ve de aynı zamanda özellikle alüminyum alaşımları için korozyona karşı yüksek koruma sağlar. Yöntem çevre dostudur; kimyasalların imha veya işlenmesi gerekliliğini tamamen ortadan kaldırır.

Fotoğraf: Plasmatreat
PlasmaPlus® ile korozyona karşı lokal selektif koruma

Ziyaretçiler bir ekran üzerinden plazma yönteminin dijital animasyonunu paralel olarak izleyebilirler. Örnek olarak sürekli bir akış içerisinde; bir döküm alüminyum yuvanın temizliği, bir plastik yüzey aktivasyonu ve de daha sonra yapıştırmak üzere alüminyum üzerinde hassas temizleme ile lokal selektif uygulanan plazma kaplamanın birleşik kullanımı gösterilmektedir.

Korozyon korumasının ispatı ikinci bir canlı sunumda gösterilmektedir. Tüm fuar boyunca; ön işlem görmüş alüminyum parçalar bir sprey sütunda sürekli bir su spreyine tabi tutulmaktadırlar. Elde edilen netice aynı zamanda kanıttır: Kaplaması olmayan yüzeyler çabuk oksitlenirken plazma kaplı olanlar parlak ve kusursuz kalırlar.

BONDEXPO 2014'te bizi ziyaret edin
Uluslararası Yapıştırma Teknolojisi Fuarı
Stuttgart, 6 – 9 Ekim 2014 Perşembe
Salon 7, Stant 7334

İletişim

Sizin için buradayız...

Soru veya önerileriniz için her zaman bizimle irtibata geçebilirsiniz. Zorluklarınızın üstesinden gelmek için sabırsızlanıyoruz. Buradan isteğiniz için ilgili kişiyi bulabilir veya formu doldurabilirsiniz.